dup design

Menu

Werkwijze

DUIDELIJKE TAAL

WERKWIJZE

 

CONCEPT

De opdracht concreet maken

Bij de aanvang van een project stel ik vragen, héél veel vragen. Ik wil alles weten over jouw bedrijf, de producten en diensten, de doelgroep en de doelstellingen. Ik houd van open communicatie. Duidelijke taal, zodat je als opdrachtgever weet waar je aan toe bent. Het liefst bespreek ik zoveel mogelijk face-to-face, zodat we elkaar meteen goed begrijpen.

CUSTOMER JOURNEY

Door de ogen van de bezoeker

Als duidelijk is wat ik ga ontwerpen, voor wie, waarom en voor welk platform, begin ik met schetsen. Eerst bepaal ik de customer journey. Wat wil je dat een bezoeker op jouw website gaat doen? Wil je dat hij lang op de website blijft? Dat hij lid wordt of iets koopt? Ik teken uit welke stappen nodig zijn om dit te bereiken en de conversie van je website te verhogen.

Hieruit ontstaan wireframes; simpele ‘bouwtekeningen’ van de webpagina’s. Zo krijg je een goed overzicht van de opbouw en de inhoud van de pagina’s en zie je duidelijk hoe de bezoeker door de website navigeert.

CONTENT

Teksten om je doelgroep in de kern te raken

Een goede website met slechte tekst en beeld schiet zijn doel voorbij. In de eerste ontwikkelfase van de website kijkt een ervaren copywriter naar de boodschap die je wilt overbrengen en vertaalt deze naar teksten die jouw doelgroep triggeren en overtuigen.

Ook kijken we samen welke beelden je wilt gebruiken om de boodschap over te brengen en of we hier eventueel een professional voor kunnen inschakelen. Denk aan een fotograaf of illustrator.

GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID

Testen en bijschaven

Hierna testen we de usability van de website met klikbare prototypes van de webpagina’s. Bewandelt de bezoeker het gewenste pad? Is de interactie gebruiksvriendelijk en intuïtief? Of moet ik nog dingen verbeteren?

Bij het ontwerp houd ik er altijd rekening mee dat de website in verschillende browsers werkt en bovendien responsive is (schaalbaar op verschillende apparaten, zoals smartphones en tablets).

WEBDESIGN

Het visuele design

Tevreden over de hele opzet en workflow van de website? Dan begin ik met de finetuning van het webdesign. Het design versterkt visueel de gewenste acties van de bezoeker. Ik houd van clean design zonder poespas. Ontwerpen die opvallen door eenvoud en evenwicht, én altijd uniek. Het visuele design zal het functionele ontwerp versterken en daardoor meewerken aan meer blije bezoekers en een hogere conversie.

TECHNIEK

Van design naar code

Zodra je tevreden bent over het uiteindelijke ontwerp, laat ik dit bouwen door ervaren webdevelopers. Regelmatig wordt gecheckt of alles naar behoren werkt om bugs zo snel mogelijk te kunnen tackelen. We werken met onder andere PHP, MySQL, Javascript, HTML 5, CSS, WordPress en Magento.

 

Interesse om samen een mooi project neer te zetten?

© sannemargarite 2014 | all rights reserved